O meni

Rođen sam  u Ljubuškom, 1969. godine, u toplom hercegovačkom gradiću u Zapadnoj Hercegovini (Bosna i Hercegovina). Osnovnu i srednju školu sam završio u rodnom gradu. Već od ranog djetinjstva sam vodio svoje dnevničke zapise u svrhu vlastitog duhovnog razvoja i retrospekcije mog unutrašnjeg svijeta. Mislim da su me u velikoj mjeri odredili kao književnika pisci poput Rumija, Meše Selimovića, Halila Džubrana i Ive Andrića. Smatram da se kao pisac nikako ne mogu 'pustiti' u tokove postmodernizma jer te prve pročitane knjige i spoznaja o njima uveliko su me odredile kao osobu. Po zanimanju sam prosvjetni radnik. Završio sam IPA u Mostaru pri Univerzitetu „Džemal Bijedić“ te IPF na Univerzitetu u Bihaću. Često imam utisak da me  ljubav prema poslu kojem se bavim održava mladim, poletnim i spremnim za nova postignuća. Živim i radim u Mostaru.

Napisao sam tri knjige; Sokak Sreće (2015), roman Odluka (2017) i knjigu Tragovi u Vremenu (2022). O ovim knjigama se može pročitati na linku Književne recenzije.

Bavim se književnog kritikom i uredništvom. Recenzent sam više publikovanih književnih djela.

Za mene je pisanje odraz i put vrhunske duhovnosti. Mislim da svaka prava umjetnost vodi prema ljepoti a ljepota prema Bogu. To za mene podrazumijeva put u sebe i približavanje drugim ljudima. Ovaj website sam pokrenuo nakon najava zatvaranja Facebook-a te nisam želio ostaviti sebe i prijatelje mog pisanja bez stranice Sokak Sreće, koja na Facebook-u postoji od 2013.  godine.

Književnik, Admir Delalić 

Na ovoj  stranici upotrebljavamo kolačiće kako bismo vam omogućili bolje korisničko iskustvo. 

G-5H7Y0D8135