Koliko košta?

Čuvaj one koji gledaju u tvoje srce, a ne u tvoje ruke.

Koliko košta?

Koliko košta jedan minut, dan, godina sreće? Koja je cijenu osmijehu iz čiste ljubavi?

Koju cijenu ima jedan trenutak prave radosti? Ako te vole radi onog što imaš, a ne radi onog što jesi, koliko sve to iznosi u valutama? Za koliko dana sreće se kupuje ono što imamo danas, a nesigurno je da ćemo imati sutra? Ima li cijenu zabluda da nas vole iz dobrih motiva?

Koliko sve to košta, skupa, zajedno, na računu života? Ako podariš srce, sve i ljubav, za koliko dana zauzvrat možemo očekivati da ćemo biti sretni?

Svemu postavljamo cijenu jer duša ide pod bagatelu. Potrošno, za jedan ili dva dana. Emptatiju prodajemo za interese, zavaravajući sami sebe, podvaljujući sebi, kako je interes isto što ljubav.

Ljubav osjeća, ona traje, oprašta, grli, ne vaga, ne podvlači, ne oduzima, ne sabire i ne kalkuliše. Šta to moderni čovjek zna o ljubavi? Vrlo malo, ili nimalo. Uz suosjećanje ide ljubav, uz brigu isto, praštanje se podrazumijeva. Čitamo Mevlanu, koji je pisao u ljubavi, a poete, pisci kao pravi ludaci i sanjari, 'pjevaju pjesme u čaršiji gluhih'. A nisu oči slijepe nego srce u grudima. 

Koliko sve to skupa, kada se sabere, oduzme, podvuče, u konačnici košta?

Koja je vaša reakcija?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow