Oni koji uvijek kasne - posebna vrsta ljudi

Ljudi koji ne mogu protiv svoje prirode!

Oni koji uvijek kasne - posebna vrsta ljudi


Ako ćemo govoriti o ljudima, koji sami sebi znaju ići na živce, bivajući svjesni svoje navika da kasne, i moramo se malo nasmijati.

Harizmatični i flegmatični


Uglavnom, to su osobe izrazite harizme, uvijek nešto zauzeti, fokusirani na mnoštvo stvari.
U pravilu, velike spavalice, noćobdije, dobri prijatelji i za druženje. Meraklije bez zadrške. Ali to se plaća. Njihova flegmatičnost doživi vrhunac kada odložene obaveze moraju da se izvrše, i onda, navrat-nanos, da požure i 'jedva gore', kako se ima običaj reći. Nerviraju se što ne stižu, iako su isti scenarij već prošli u više navrata.

Prividno neodgovorni


Ne izbjegavaju oni obaveze i odgovornost - to je samo pitanje njihove prirode, duha i već stečenih navika. Često požele da to mogu promijeniti kod sebe, ali znaju da to više ne bi bili oni, ono što jesu po svojoj prirodi i kako ih je već 'bešika zaljuljala'.

Neuredni boemi


Oni su takvi da će ostaviti neurednu kuću ili stan, ali bez greške izaći u društvo lijepo sređeni. Važni su im detalji, iako im u životu vlada organizirani nered.
Često vrlo inteligentne i kreativne osobe, umjetničke duše sklone boemštini.
Probude se kada im stvarni život, koji poznaje vrijeme, red i termine, pokuca na vrata njihove harizme. Frka i trka!

Fatalno iskreni prema sebi


Samosvjesni i smiju se sebi, znajući da takve navike dolaze na plaćanje. Jedino što oni stižu, uvijek, tačno i na vrijeme jeste to da budu - osobe koje često i bez greške kasne. Nedavno me posjetio prijatelj, i kažem mu, oprosti, kod mene ti je organizirani nered.
A on, vispren i sa smislom za humor reče:
"Više nered, nego organiziran, al' et'."

Admir Delalić 

Koja je vaša reakcija?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow