Nemoj ti

Krikneš li u planinu, vratit će se eho tvoga glasa. Pogledaš li u ogledalo, vidjet ćeš odraz svoga lica, pogled milosti i sreće. Nije svako lice radosno, nije svaki glas dobrog eha. Postoje krici boli, rasterećenja i nemoći. Ljudi kao da viču, i sve im se vraća. Neko se ne može pogledati u ogledalu duše svoga bližnjeg, neće vidjeti sebe kakvog želi. A duše su kao ogledala, sve odražavaju, zrcale sva osjećanja. Važno je šta polazi od nas, jer isto nam se vrati, krik bola ili milost pogleda. Tako je i sa djelima, sve što čovjek uradi – učini sebi, dobro ili loše. Pomogneš li nekome, očekuj da će eho života jednog trenutka vratiti dobro koje si učinio. Reci makar lijepu riječ - ogledaj se u duši milosti. Pomozi! Sve ćeš naći kod sebe, kad se najmanje nadaš. To je mudrost, i umijeće življenja svih onih koji pomažu. To je dobrota koju Bog prosipa preko nježnih srca, na one u potrebi, još na ovome svijetu. Za njihovu nagradu budućeg, zna samo Uzvišeni Stvoritelj!

Nemoj ti
Vidiš ljude pune mržnje i gnjeva - nemoj ti... Razlika koju vide neka bude razlog njihove promjene.
Vidiš ljude stisnute šake i srca - nemoj ti... Dobročinstvo koje osjete, neka bude razlog da budu darežljivi. Blagodarna kiša na suhu zemlju.
Vidiš ljude, kao da traže loše vijesti - nemoj ti... Govoriš dobro i lijepo, ili u protivnom šutiš. Ljepota koju osjete možda bude razlog da pronađu dobro u svojim životima.
Vidiš ljude, ljute i napetih žica - nemoj ti... Smireno i lijepo, pomiluj takve duše svojom dobrotom, tako da rastopiš sve u njima, što ih čini nesretnim.
Vidiš ljude svakako - nemoj ti.... Budi razlika koju želiš vidjeti u svijetu. Svakog dana i trenutka - budi voljena radost i smirena ljepota ljudima, strpljiva u razumijevanju duša.

Koja je vaša reakcija?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow