Kako da smršate za samo sedam dana

Svaka kultura ima svoje običaje i tehnike, kao i to što smatra prihvatljivim u odnosu kilograma i težine. A neki su od sebe teški, bez obzira na kilograme.

Kako da smršate za samo sedam dana

Zaljubite se

Jedna od najboljih, dokazanih tehnika u gubljenju kilograma. Dokazana kroz vijekove. Davno je rečeno, „Što si mala mršava k'o grana, il je ljubav, il je slaba hrana.“ Ko se zaljubi i glavu izgubi, kako neće i kilograme.

Brinite mnogo

Brinite se bespotrebno. Uvijek mislite na moguće loše scenarije. Valja biti oprezan. Niko ne zna šta donosi sutra. Uvijek postoji neki skriveni razlog za brigu i stalnu strepnju. Opreznost je majka mudrosti, rečeno je...

Radite previše

Rad je kreativni proces stvaranja viška proizvoda i izgaranja masnog tkiva. Najljepšu liniju imaju oni koji od posla nemaju kada da jedu. Dokazano! Ako radite jedan posao, uzmite još jedan. Rada nikada previše. Samo naprijed. I jare i pare, mudra je izreka starih Slavena. Rad je okrepljujući i zdrav proces, kada čovjek više zaradi nego što pojede.

Probušite kašike

Kinezi su praktičan i mudar narod. Ne koriste viljuške i kašike. Osim što vježbaju sabur, jedući onim štapićima, ne mogu se prejesti sve i da hoće. Čovjek se predomisli dok uspije uhvatiti sljedeći zalogaj. Za naše podneblje se preporučuje bušenje kašika. U perspektivi, jedan od bizniza u cvjetanju „Kašikobušač“.

Dobar dan!

Dodar dan!

Molim Vas, možete li izbušiti rupe na mojim kašikama?

Može, naravno!

Koliko imate kilograma, i koliko ste visoki?

Visok sam 170 cm, a težak 85kg.

Aha, znači, prema vašim specifikacijama, dvije rupe.

 

Ljutiti se na svaku sitnicu

 

Poznato je da želudac ima svoju kiselinu koja služi za probavljanje hrane. Nervus vagus u želucu je povezan sa CNS-om. On djeluje na jačinu kiselosti u želucu i indirektno na brzinu varenja hrane. Samo je potrebno pronaći razloge za ljutnju dok jedemo, i eto ga – kilogrami se tope, a kako i ne bi, ako želudac samo što sam sebe nije istopio. Primijetli ste da su ljuti ljudi, uglavnom mršavi. Nimalo slučajno, zar ne?

Još je mnogo korisnih savjeta, kako da efikasno i brzo smršate. Jedno je sigurno. Svaka kultura ima svoje običaje i tehnike, kao i to što smatra prihvatljivim u odnosu kilograma i težine. A neki su od sebe teški, bez obzira na kilograme.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim osobama i situacijama je sasvim slučajna. 

Koja je vaša reakcija?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow